Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2010 20:15 - В Община Ловеч “Ловеч днес” е забранен! Не се знае от кого!
Автор: golovech Категория: Политика   
Прочетен: 3438 Коментари: 4 Гласове:
0



Павлин Иванов

От началото на месец юни www.LovechToday.eu се филтрира и не може да се чете на огромна част от компютрите в Община Ловеч. Някой е забранил използването на сайта “Ловеч днес” от служителите на общинската администрация, като е блокирал достъпът им до него.

С подадено заявление за достъп до обществена информация с номер ДОИ-41/07.06.2010 г. поисках отговор на следните въпроси:

Защо е забранен за ползване сайта за новини и актуална информация от Ловеч и региона www.LovechToday.eu в Община Ловеч
Кой и с какви мотиви е наредил налагането на забраната
С какъв документ е наложено изпълнението на забраната за ползване
Кога ще бъде отменена забраната за получаване на информация чрез www.LovechToday.eu
Вчера сутринта ми беше предоставено решение номер ДОИ-41/21.06.2010, подписано от кмета на община Ловеч Минчо Казанджиев, в което се казва:

«Във връзка с подадено заявление с вх. Номер ДОИ-41/07.06.2010 и на основание чл.28, ал.2 от ЗДОИ Ви уведомяване, че в Общинска администрация Ловеч няма издадени вътрешни актове и не са предприети действия за ограничаване до компютърната информация, включително и посоченият от Вас сайт.

С уважение,Минчо Казанджиев
Кмет на Община Ловеч” 

Вчера, по странно стечение на обстоятелствата, докато получавах решението за достъп,  “Ловеч днес” вече се отваряше на още няколко компютъра. Но, въпреки уверенията на администрацията, все още сайта www.LovechToday.eu  не е достъпен навсякъде.

Лично за мен е необяснимо, как щом кмета на общината, неговите заместници, секретаря или ресорен директор на дирекция не са издали писмена или устна заповед, може да бъде забранен достъпа “Ловеч днес”.

Не може да е случайно, тъй като, поне доколкото разбирам от компютри и мрежи, няма как да се появи разум в едни и душевни разстройства в други компютри. Естествено, не забравям, че това са общински компютри и при тях вероятно, невероятното може да се случи.

Все пак, някой – най-вероятно човек (за изкуствен интелект смятам, че е рано да се говори) е забранил “Ловеч днес” да бъде четен в Община Ловеч. Естествено, не очаквам да бъде правено разследване, макар да бях уверен от служител на администрацията, че такова е правено. Не очаквам  да бъде намерен и човекът, който без разрешение на кмета на една българска община, решава на своя глава с оглед на своята ерудиция и заеманото положение, кое е добро за четене и кое не, откъде общинските служители да получават информация и откъде не.

Другото, в което съм уверен е, че докато не минат следващите избори и не бъде сменена голяма част от екипа на кмета на Община Ловеч, този човек няма да бъде потърсен, защото би било лесно да бъде намерен и уволнен.

Дали въпросният общинският служител ще забрани в Община Ловеч да се получават и четат:

"Ловеч прес", "Стремление", "Народен глас", както и да се слуша общинското радио?

Моят извод от случилото се е семпъл:

Господин Казанджиев, имате си началник! 
http://lovechtoday.eu/news.php?readmore=4789



Тагове:   Ловеч,   община,   “ловеч,


Гласувай:
0



1. анонимен - Господин Иванов влезте в правия път....
04.07.2010 03:19
Чета и се смея,
Господин Иванов във всяка нормална държава това е забранено още повече в кметства и общественни организаций.
Според Вас хората трябва да стоят по цял ден на ebay.com или да си говорят в саитове за запознанства вместо да си вършат работата....Ако Вашия саит има някаква професионална стоиност ,да може би...Свободата която цитирате се нарича СВОБОДИЯ и тя няма място в обществените организаций .
БРАВО на Кмета ако наистина е спрял достъпа до всички подобни саитове.
Ако не е... КМЕТЕ свърши си работата,парите които получавате са за работа не за четене на клюкарски издания.
цитирай
2. анонимен - Господин Иванов влезте в правия път....
05.07.2010 08:13
Господин Анонимен,
Господин Иванов никога няма да влезте в правия път.... докато собственика на този Блог му дава грешни съвети и го тика към сатаната..... А кой е собственика на Блога, ми то си пише MrBean най-големия анализатор в неговия жълт сайт.... враг No.1 на Общински съвет Ловеч и фен на Карапанчева.... хахахахахаха...... ;:)
цитирай
3. анонимен - лисугерите общински
07.07.2010 22:59
"организаций, саитове, саит". Браво г-н Общински служител. Където и да пишете се познавате по тези Ви грешки...
цитирай
4. анонимен - Преди да говориш...
13.07.2010 12:52
Преди да говориш за "г-н Общинския служител"....ПОГЛЕДНИ IP-АДРЕСА от които се пише...няма нищо общо с БГ. Така че не ти е виновен никой "Общинския служител"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: golovech
Категория: Политика
Прочетен: 352130
Постинги: 162
Коментари: 73
Гласове: 65
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930