Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2016 14:31 - Едва половин година след встъпването си в длъжност кметът вече нарушава закона – скандално отдава под наем общински имоти
Автор: golovech Категория: Политика   
Прочетен: 1015 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

           С Решение № 917 от 26 март 2015 г. Общински съвет Ловеч дава съгласие за предоставяне под аренда на земеделски земи от общинския поземлен фонд чрез ПРОВЕЖДАНЕ НА ПУБЛИЧЕН ТЪРГ с тайно наддаване за създаване и отглеждане на трайни насаждения -  5 (пет) броя овощни градини с обща площ от около 150 декара, описани подробно в решението, за срок от 20 (двадесет) години. С т.2 от решението Общински съвет възлага на Кмета на Община Ловеч изпълнението на всички  действия за правилното и  законосъобразно  процедиране за  изпълнение на решението. Съгласно чл.44 ал.1 т. 18 от ЗМСМА в срок от 3 дни след подписване на договорите за аренда от кмета на общината те трябва да бъдат изпратени в Общински съвет за сведение и контрол.

           До края на 2015 г. имотите не са отдадени под аренда от кмета на общината. В началото на 2016 г. в общината е депозирано искане за провеждане на търг  за отдаване на имотите под аренда, но вече новият кмет на Община Ловеч – Корнелия Маринова, мълчаливо отказва да обяви търг. На 10 май 2016 г. кметът Маринова подписва договор за отдаване под наем без проведен търг или  конкурс за срок от 1 (една) година за имотите по горното решение.

            В петък (27 май 2016 г.)  поисках  договора от деловодството в Общински съвет, но такъв договор нямаше там. В нарушение на закона кметът Маринова не го е изпратила в Общински съвет.

            Все пак попитах и в общинската администрация, но и там не бяха „чували“ за такъв договор. Предполагам, че не са ми казали истината, защото от дългогодишния си опит при получаване на обществена информация от общината знам, че когато общинарите крият някакъв документ от мен, то винаги е свързано с нарушения на закона, извършени от кмета.

            Скандално е, че в нарушение на решение на Общински съвет, в нарушение на наредби и закони Корнелия Маринова – кмет на Общината,  еднолично се разпорежда с общински имоти, отдавайки ги под наем.

           По-скандално е: Защо точно през май месец на 2016 г. кметицата дава под наем за стопанската 2015/2016 г. овощни градини, общинска собственост?

По мнението на експерти в тази област това е позната схема за  източване на  еврофондове за сметка на добросъвестните земеделски производители. „Очертават“ се наетите имоти, декларират се „където трябва“  и се получава евросубсидия на декар от наемателя на имотите, без той  да е похарчил лев да обработва или полага каквито и да било грижи за овощната градина. Просто получава „суха“ пара за това, че има договор за наем.

          Най-скандалното в случая е отговорът на въпроса КОЙ е „щастливият“ наемател на въпросните имоти? Дали това не е известен земеделски производител от село Славяни – член на ПП ГЕРБ? Дали не е близък „довереник“ на кметицата? Или той е случаен късметлия? Това ще разберем, след като получа въпросния договор. Но вече из града се носи слух, че КОЙ е човекът, който осигурява достатъчно „гласове“ на общински съветници „ЗА“ подкрепа на предложенията на кметицата в съвета.

        Кой кой е в тази драма, ще стане публично известно в близките няколко дни.  Разбира се, аз ще публикувам въпросния договор, веднага след като го получа, за да може всеки да си състави мнение КОЙ управлява общината.

               




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: golovech
Категория: Политика
Прочетен: 352178
Постинги: 162
Коментари: 73
Гласове: 65
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930